Κυριακή, Μαΐου 06, 2007

ωδή στην τηλεοπτική ξεφτίλα (aka η Πάνια, ο Κατέλης και οι άλλοι)

Προσπαθώ τελευταία να συνειδητοποιήσω πόσο για τα μπάζα είναι η γαμημένη η ελληνική τηλεόραση. Οκ, υπάρχουν κάποιες εκπομπές που σίγουρα αξίζει τον κόπο να κάτσει κάποιος να τις δει (μιλάω για κάτι ρεπορτάζ του Παπαχελά και πάρομοιου τύπου ρεπορτάζ βέβαια) αλλά μέχρι εκεί. Τώρα τελεύταια έχει γίνει μόδα να βλέπουμε στο youtube βιντεάκια απο την υψηλού επιπέδου εκπομπή της Ανίτας Πάνια.. Ίσως κάποιοι, πιο πληροφορημένοι, τα έχουν ανακαλύψει εδώ και καιρό. Εγώ πάλι είδα κάποια απο αυτά πριν απο ένα περίπου μήνα. Αυτό που θέλω να ρωτήσω λοιπόν, καταρχάς τον παραγωγό της εκπομπής Ζεταίμ, και στη συνέχεια τους υπεύθυνους για το περιεχόμενο και την ποιότητα των προγραμμάτων αυτών στην Ελλάδα είναι το εξής.

Καλα ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΕΣ μπορεί να είστε ρε?

Πόσα γαμημένα πίτουρα έχετε μέσα στο σκατοκέφαλο σας και πόσα περισσότερα αυτοι που παρακολουθούν τις ηλίθιες αυτές εκπομπές και σας κάνουν ακόμα πιο πλούσιους?»

Δηλαδη για να καταλάβω έτσι?.. Ο Κατέλης, αυτός ο τύπος που με τη μαλακία που μας δέρνει θα γίνει και σύμβολο της Ελληνικής κουλτούρας όπου να ναι, είναι ένας διανοητικά καθυστερημένος, σωστά? Θέλω να ξέρω πως είναι δυνατόν να νομιμοποιείς έτσι την κοροιδία απέναντι σε έναν άνθρωπο με ειδικές ανάγκες. Ναι ξέρω, ακούγεται ρομαντικό αλλά γιατί ρε φίλε? Δηλαδή το πνεύμα της εκπομπής αυτής είναι να μαζέψουμε ένα τσούρμο διανοητικά καθυστερημένους που (προφανώς) και δεν έχουν την αίσθηση οτι γελάμε μαζί τους, και να τους γελοιοποιήσουμε μέχρι θανάτου? Άν αυτές είναι οι αξίες της εποχής μου να πάω να αυτοκτονήσω ρε. Βρε ΜΑΛΑΚΑ παραγωγέ της εκπομπής, βρε ηλίθιοι συντελεστές, μήπως υποφέρετε απο κόμπλεξ κατωτερότητας και μόνο έτσι προσπαθείτε να ξεπεράσετε τα παιδικά σας τραύματα?

Μου λέει προχτές συγγενικό μου πρόσωπο: «Γιατί ρε φίλε τους κράζεις έτσι? Οι καθυστερημένοι που πάνε εκεί περνάνε καλά ρε συ». Με δουλεύεις?? Δε θέλω να μιλήσω για κοινωνικά ήθη και περι ήθους και συνείδησης γενικότερα γιατί στο χώρο των media έχουν πεθάνει προ πολλου, αλλα αυτή είναι κατα τη γνώμη σου η συμπεριφορά προς ένα συνάνθρωπο που δεν είχε την τύχη να γεννηθεί όπως εσύ? ΤΙ ΞΕΦΤΙΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΡΕ ΡΕΖΙΛΙΔΕΣ?

Άποψη μου είναι οτι αυτή η παπαριά που κάποιοι ονομάζουν εκπομπή, είναι πολύ αντιπροσωπευτική της εγκεφαλικής παπαριάς που δέρνει μεγάλο κομάτι του πληθυσμού αυτής της χώρας. Γιατι? Επειδή ρε ΜΑΛΑΚΕΣ τα τραγουδια του Κατέλη τα γράφει ο Καρβέλας ρε ΖΩΑ που τον ψηφίσατε να πάει στη Eurovision ρε πανηλιθιοι. Αν υπήρχε έστω και ένα ίχνος σοβαρότητας πάνω σας, και μόνο το γεγονός οτι ένα υποψήφιο τραγούδι (έστω και για έναν τοσο ηλίθιο διαγωνισμο όπως είναι αυτος της Eurovision), είχε γραφτεί απο μια τέτοια σιχαμερή γκόλουμ ύπαρξη δεν θα έπρεπε να πάρει ουτε τσακιστή ψήφο ρε. Που καταλήγουμε? Θες να ακούσεις, έτσι? Τράβα σε ένα νυχτερινό κέντρο διασκέδασης και θα δείς που καταλήγουμε. Βασικό Hit του προγράμματος στα περισσότερα club πλεον είναι το hit με την “πρωτοποριακή” μουσική του Καρβέλα και την βραχνή, ταλαίπωρη φωνή του Κατέλη να προσπαθεί να βγεί ψιλοψευδίζοντας και τραυλίζοντας. Η έναρξη του τραγουδιού ισοδυναμεί με ξέφρενα ουρλιαχτά ενθουσιασμού απο όλο το ελληνικό πλήθος που συνιστά τους πελάτες των νυχτερινών club. Όχι φίλε, τα ουρλιαχτά και ο ενθουσιασμός δέν ιαχές χαράς και επιβράβευσης για το κατόρθωμα ένος ανθρώπου που γεννήθηκε διανοήτικά καθυστερημένος και παρ’ όλα αυτα κατάφερε να μπεί στο ελληνικό star system. Είναι οι μογγολικοί αλαλαγμοι μιας πεθαμένης, τυφλής μάζας που νομιμοποιεί την κτηνώδη και εμετικα κυνική και σκληρή συμπεριφορά ενάντια στη μερίδα αυτή των ανθρώπων που γεννήθηκαν χωρίς την ικανότητα να μπορούν να υπερασπιστούν τον εαυτό τους.

Τα συγχαρητήρια μου στην κυρία Πάνια, τον Κύριο Καρβέλα και όλους τους φιλεύσπλαχνους παραγωγούς αυτής της εκπομπής, κυρίως για το παράδειγμα που δίνουν στα νέα παιδιά που μεγαλώνουν περιτριγυρισμένα απο αυτές τις εικόνες και τις αξίες που τους προσφερετε. Συγχαρητήρια επίσης και σε αυτους που στο όνομα του χρήματος τραβάνε κι άλλο αυτή την υπόθεση πουλώντας cds και καλώντας τον Κατέλη και τον κάθε Κατέλη να τραγουδήσει στο μαγαζί τους. Θά’θελα να’ξερα πόσο θα σας άρεσε αν ο διανοητικά καθυστερημένος γίος σας γινόταν σε καθημερινή βάση περίγελος σε κάθε ελληνικό σπιτικό που διαθέτει τηλεόραση. Τότε να σας έβλεπα με ένα μεγάλο γιατί στο κόκκινο, κλαμένο προσωπό σας να αναθεματίζετε την κακή σας τύχη. Φτού σας ξεφτίλες, αλήτες και τσαρλατάνοι. Φτύνω στις σκατόφατσές σας και στις λιγδερές διεφθαρμένες σας αξίες, κάφροι.