Σάββατο, Σεπτεμβρίου 15, 2007

Το ανύπαρκτο μέλλον της Ελλάδας και η αναγκαστική φυγή.


Αφορμή για αυτη την άποψη που εκφράζω, μου έδωσε το κείμενο της Μ13 στο οποίο σχολιάζει την τραγική Ελληνική πραγματικότητα.

Τίποτα μα τίποτα δεν πάει καλά σε αυτή τη χώρα. Όπου γυρίσεις, όπου σταθείς και όπου βρεθείς βλέπεις λαμόγια να λικνίζονται στο ρυθμό της απατεωνιάς. Πελατειακές σχέσεις και λαμόγια. Και το χειρότερο ξέρεις ποιο ειναι? Οτι μια ζωή έτσι θα είμαστε και τίποτα, ποτέ δε θα αλλάξει. Γιατί όλα μα όλα σε αυτή τη χώρα βασίζονται σε ένα σύστημα χαραμοφάηδων και κλεφτοκοτάδων.

Η παιδεία ειναι σκατά. Γιατί? Γιατί τις πιο κρισιμες θέσεις κατέχουν λαμόγια με χαμηλά προσόντα (μπασμένα απο την εκάστοτε κυβέρνηση) που οταν φυσικά έρθει η ώρα της κρίσης αδυνατούν να κάνουν το σωστο. Ποιοί καταλαμβάνουν τις θέσεις στα πανεπιστήμια? Ξέχνα λίγο τη λέξη αξιοκρατία και θα τους δείς αμέσως μπροστά σου.

Μα απο που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς. Τις στατιστικές μας να πάρεις και να συγκρίνεις με τον Ευρωπαικό μέσο όρο, αρκεί. Είμαστε πρώτοι σε car accidents έλεγε μια έρευνα που διάβασα τελευταία. Πώς να μην είμαστε όταν ο κάθε άχρηστος με 300 ευρώ λαμβάνει το δίπλωμα με τον ταχυδρόμο. Είμαστε όμως πρώτοι στην αγορά και χρήση κινητού τηλεφώνου. Όλες τις πρωτιές τις έιχαμε, αυτό μας μάρανε!!! Απο εκέι μπορείς να δείς την ξεφτίλα μάς. Μπορεί να μη τη βγάζει ο άλλος, αλλα 4 κινητά θα τα έχει σίγουρα. Το καλοκαίρι φυσάει και καιγόμαστε (η πεθαίνουμε απο τη ζέστη), το χειμώνα βρέχει και πλημμυρίζουμε. Η αστυνομία μας χτυπάει bloggers επειδή βγάζουν φωτογραφίες (στην καλύτερη) και ΒΑΣΑΝΙΖΟΥΝ φοιτητές επειδή διεκδικούν ειρηνικά τα δικαιωματά τους, ή αλλοδαπούς επειδή έκλεψαν την κυριούλα (στην χειρότερη).

Αυτοί που δουλεύουν σα σκυλία ΠΟΤΕ δε λαμβάνουν μισθούς ισάξιους του μόχθου τους. Κάποιοι ακόμα σε κάνουν να δακρίζεις επειδή παρελαύνουν κλαίγωντας, κρατώντας ένα πανό που λέει «Οι κόποι μιάς ζωής, παιχνίδι στο χρήματιστήριο». Το συστημα υγείας δεν καταρρέει πια. Πλέον δεν υπάρχει κάν. Πώς να μην συμβεί αυτό όταν οι φοιτητές ιατρικής έχουν 6 απο τους 12 μήνες το χρόνο κατάληψη και όταν τα λεφτά που έπρεπε να πάνε στα νοσοκομεία, χρησιμοποιούνται για να χτίζουν τις βίλες του Α και του Β? Πεθαίνει ο άνθρωπός σου απο καρκίνο? Αν δεν έχεις το μέσο να τον δεί σύντομα ένας υψηλά ιστάμενος εξειδικευμενος γιατρός, παρακάμπτωντας ουρές μηνών, τοτε κλάφτον!

Μολυνση στην Αθηνα? Φυσικα! Όταν κυκλοφορούν δεν ξερω και γώ ποσες χιλιάδες αυτοκίνητα στο κέντρο πώς να μην είναι αφόρητη η κατάσταση? Γνωρίζω πως και στο Λονδίνο έιχαν κάποτε το ίδιο πρόβλημα. Βρήκαν λύση. Γιατί κανείς απο τους πολιτικούς σου δεν πάει να μάθει για τη δοκιμασμένη λύση αφού ο δακτύλιος έχει αποτύχει?

Πού να βρούμε τα λεφτα θα μου πεί ο άλλος τώρα. Το ισχυρότερο προιόν της Ελλάδας είναι ο τουρισμός. Τουρισμός? Ναι. Σαφώς. Έλα όμως που οι ξένοι έρχονται και ΔΕΝ επιστρέφουν γιατί το ξενοδοχείο – παράγκα που έμεναν αδυνατούσε να προσφέρει τα βασικά (ζεστό νερό, καθαρές πετσέτες και σεντόνια, πρωινό) αλλά παρ’ ολα αυτά κόστιζε 100 ευρώ τη μέρα..

Συνοψίζοντας: Εσύ Έλληνα που είσαι τόσο τυχερός και διαθέτεις ένα κεφάλαιο για να μετακομίσεις, να ζήσεις και να δουλέψεις στο εξωτερικό, ΚΑΝΕ ΤΟ. Στην Ελλάδα θα δουλέψεις πολυ και θα ανταμειφθείς λιγο, βλέποντας πολλούς γύρω σου να μη δουλεύουν καθόλου και να ζούν σαν σουλτάνοι. Αν έισαι στην Ελλάδα και αρρωστήσεις βαριά θυμίσου οτι άν δεν έχεις τους απαραίτητους γνωστούς η τα χρήματα για να πληρώσεις ένα ιδιωτικό νοσοκομείο, θα πεθάνεις μίζερα γιατι ποτέ δε βρέθηκε ένα κρεβάτι η ένας γιατρός για σένα. Αν κάνεις παιδιά, σίγουρα το σχολείο και το πανεπιστήμιο δεν θα τους δώσει αυτά που σαν πατέρας θα ήθελες να πάρει το παιδί σου, καθώς την πρώτη μέρα του σχολείου δεν θα υπάρχει καθηγητής να διδάξει και κατα πάσα πιθανότητα ούτε και βιβλίο. Αν δέ τα παιδιά σου έχουν καλλιτεχνική φλέβα, τότε στην Ελλάδα μόνο σαν αδυναμία μπορείς να το εκλάβεις και να τα θανατώασεις όπως οι Σπαρτιάτες. Γιατι είναι δεδομένο οτι αν δεν έχεις χρήματα να τα στείλεις να καλλιεργήσουν το ταλέντο τους κάπου στο εξωτερικό, στην Ελλάδα θα πεινάσουν ακριβώς όπως και όλος σχεδόν ο Ελληνικός καλλιτεχνικός χωρος (ποιητές, ζωγράφοι, λογοτέχνες, γλύπτες, σκηνοθέτες, ηθοποιοί). Αν καταφέρεις να γεράσεις και δεν σκοτωθείς σε αυτοκινητιστικό στην κηφισίας απο κάποιον που πήρε το δίπλωμα του λαδώνοντας, θυμίσου οτι η σύνταξή σου θα επαρκεί μόνο για ένα κομμάτι ψωμί τη μέρα (και ΑΝ). Τέλος, θυμήσου και κάτι άλλο Έλληνα που αφορά τον Έλληνα συνάνθρωπό σου. Τη μέρα που ίσως καεί το σπίτι και η οικογένειά σου σε πυρκαγια και η κυβέρνηση αποφασίσει να σου δώσει επίδομα μερικών χιλιάδων ευρώ, ΜΗ ΞΕΧΑΣΕΙΣ οτι σε κάποιο Ελληνικό χωριό, απο τα 1500 άτομα που πήγαν να πάρουν το επίδομα, οι 1400 δέν ήταν πυροπαθείς. Όχι ΈΝΑΣ φιλε, όχι ΔΥΟ, όχι ΔΕΚΑ, όχι ΠΕΝΗΝΤΑ!!! Οι ΧΙΛΙΟΙ ΤΕΤΡΑΚΟΣΙΟΙ συνάνθρωποί σου που δεν κάηκαν, όρμησαν σαν αρπακτικά να πάρουν και τα ελάχιστα χρήματα που θα δίνονταν σε κάποιους δυστυχισμένους για να ξαναχτίσουν τη ζωή τους.

Τα βλέπεις Έλληνα? Ξέρω αγαπάς την Ελλάδα. Και εγώ. Είναι πράγματι ένα γωνιακό οικόπεδο στον παράδεισο, όπως συνηθίζει να λέει και ένας γνωστός μου. Όπως λέει και ένας άλλος όμως, η Ελλάδα είναι μια πολύ ωραία χώρα για διακοπές. Γιαυτό Έλληνα, άν πράγματι αγαπάς και σέβεσαι τη ζωή σου, τους κόπους σου και την οικογένεια σου σήκω και φύγε απο την Ελλάδα το συντομότερο.

...Και όλα αυτά υπο το ρεαλιστικότατο σλόγκαν της Νέας Δημοκρατίας που ρολάρει στο MSN μου, υπενθυμίζοντας μου οτι «Μαζί πάμε την Ελλάδα μπροστά».....