Πέμπτη, Δεκεμβρίου 18, 2008

Καταταγείτε, μας έλεγαν..

Παραθέτω ένα πόστερ που βλέπω σε διάφορα σημεία του Λονδίνου αρκετά συχνά, μα ποτέ δεν παύω να το κοιτώ με την ίδια περιέργεια που το κοίταξα και την πρώτη φορά..

Οκ, οι Άγγλοι, ώς σύμμαχοι των Αμερικάνων, έχουν μάλλον διαφορετική σχέση με τον πόλεμο απο εμάς, αλλά με βάση ποιά νοοτροπία διαφημίζεις το στρατό σαν video game? Δηλαδή είναι τόσο εξοργιστικά ωμός ο τρόπος με τον οποίο σε προσκαλούν να συμμετάσχεις σε μάχες οι οποίες μπορεί να σου κοστίσουν και την ίδια σου τη ζωή που τελικά νομίζω οτι μονο κάποιος ηλίθιος θα μπορούσε να λάβει μια τέτοια διαφήμηση σοβαρά υπ'όψην του.

Μαζί με την εικόνα, η οποία είναι λές και βγήκε απο εξώφυλο first person shooter video game για το playstation, υπάρχουν και οι εξής υπότιτλοι:
"back up on your shoulder"
"machine gun in your hands"
"adrenaline in your veins"

Δηλαδή πώς είναι δυνατόν να διαφημίζεις τον ΠΟΛΕΜΟ, και ότι αυτός συνεπάγεται, σαν πρόσκληση σε παιχνίδι δράσης?? Μοιάζει πώς η μόνη διαφορά του πόστερ πρόσκλησης στον Βρετανικό στρατό, απο action video games είναι το οτι δεν αναφέρει οτι είναι συμβατός με playstation, pc, ή Nintendo Wii..

Πόσο διαφορετικά δηλαδή είναι τα παρακάτω video game ποστερ??


με υπότιτλους:
"Enter the fray as an assualt, medic, scout, anti-tank"
"Arms yourself for action, choose from a wide variety of weapons including stationary machine guns"



με υπότιτλους:
"Fire a bazooka, pump a shotgun, blast away with artillery and mortar, throw grenades and fire an arsenal of weapons"
"find and tune enemy radios to receive intel, and set demolition charges"

Πολύ φοβάμαι οτι για τα φτωχά 20χρόνα παλικάρια της Βρετανικής εργατικής τάξης που θα βλέπουν τη ζωή να περνά μπροστά απο τα μάτια τους σαν ταινία επειδή μόλις θα έχουν φάει μια σφαίρα στο στήθος κάπου στη μέση Ανατολή, θα είναι πολύ αργά...Πολύ αργά για να καταλάβουν οτι ο πόλεμος δεν ήταν Counter Strike, εικονική πραγματικότητα και παιχνίδι δράσης...

Τρίτη, Δεκεμβρίου 16, 2008

"Ελληνική δικαιοσύνη"


Μάλιστα.

Μετά απο όοοολη αυτή τη φασαρία για την αστυνομική βία. Μετά απο όλες αυτές τις "εξεγερσεις" ανα την Ελλάδα, η Ελληνική "δικαιοσύνη" αποφάνθηκε. Εξαγοράσιμες ποινές με πέντε ευρώ τη μέρα ρε ΑΡΧΙΔΙΑ? Και κάθεσαι, κράτος, και προβληματίζεσαι για ποιο λόγο τα σπάνε τόσες μέρες αντικαθεστώτικοί και άλλοι "εχθροί της δημοκρατίας"? Ποιά δημοκρατία ρε? Ποιό κράτος δικαίου??
Έτσι τιμωρείς την υπέρμετρη αστυνομική βία και κατάχρηση εξουσίας Ελληνικό κράτος?
Να σε γαμήσουν τότε και με το παραπάνω. Να τα γαμήσουν όλα και να αφήσουν ο καθένας τους και πέντε ευρώ φιλοδόρημα μη τυχόν και μπούνε φυλακή τα πρωτοπαλίκαρα σου.

ΓΕΛΟΙΟΙ.