Πέμπτη, Μαΐου 01, 2008

Ο Ιησούς είπε

Τελευταία είχε πάρει το μάτι μου πολλά απο τα κόκκινα λεωφορεια που καθημερινά βλεπω στο Λονδινο, να φέρουν το διαφημιστικό www.Jesussaid.org. Ίσως είναι κάτι που συμβαίνει εδώ και καιρό απλά εγώ δεν το είχα παρατηρήσει βέβαια.. Γενικά έχω την αίσθηση οτι η κοινωνία του Λονδίνου είναι αρκετά προχωρημένη. Ο κόσμος που ζεί εδώ (δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για αυτούς που ζούν στην υπόλοιπη Αγγλία) δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για το τι είπε ο Ιησούς αφού για τους μισούς άλλωστε ο Θεός στη γή εκπροσωπείται απο το investment banking ενώ για τους άλλους μισούς είναι ο Αλάχ ή ο Βούδας. Με αυτό το σκεπτικό λοιπόν αρχικά υπέθεσα οτι είναι κάποιο marketing trick για να πουληθούν προιόντα σχετικά με τη μόδα ίσως.

Περίεργος όμως όπως είμαι μπήκα στο website να δώ και πιο συγκεκριμένα τι παίζει. Η επικεφαλίδα που διαβάζει κανείς με το που μπεί στο website είναι η εξής: (ελεύθερη μετάφραση) "ζωή γεμάτη αφθονία μέσω του Ιησού". Αφου τσεκάρουμε διάφορα ρητά του Ιησού (με τις απαραίτητες αναφορές) περί σωτηρίας, ειρήνης και προσευχής σε έντονο ροζάκι και μώβ, φτάνουμε στο χαμηλότερο μέρος του website που έχει μια περίληψη περί του τί ακριβως μπορείς να κάταφέρεις μέσω της πίστης σου στον Ιησού:

"Ο Ιησούς αποτελέι τον καλύτερο τρόπο να αποκτήσεις οτιδήποτε θέλεις
(ναρκωτικά, αυτοκίνητα, γκόμενες, ξέρεις τώρα-δικό μου αυτο). Θα σου δώσει μια νέα αρχή, είρηνη, γιατρειά, προμήθειες, αγάπη, οικογένεια, σοφία. Οτιδήποτε χρειαστείς σου είναι διαθέσιμο αποδεχόμενος τον λόγου του Ιησού και ζητώντας απο το Θεό να το πραγματοποιήσει".

Τώρα αυτό το κείμενο απευθύνεται στο σύγχρονο άνθρωπο ή σε κάποιο μεθύστακα του μεσαίωνα? Ποίος μαλάκας θεωρεί μετά οτι οι κήρυκες του "λόγου του Ιησού" (το ποιοί και πώς έγραψαν καινές διαθήκες και άλλα τέτοια ρατσιστικά, σαδομαζοχιστικά βιβλιαράκια -βλέπε: Richard Dawkins:The God Delusion- το συζητάμε βέβαια) δεν παραμυθιάζουν τον κόσμο? Θα ήθελα πολύ να μάθω αν αυτά τα φιλαράκια του Ιησού που μου εξασφαλίζουν ειρήνη, σοφια και γκόμενες -αφού διαβάσω το λόγο του-, μπορούν να μου πουν γιατί ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ που κόστισε η διαφήμιση (μιλάμε για ΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΡΑ πολλα τη στιγμή που ενα στα τρια λεωφορεία του Λονδινου έχει το διαφημιστικό) δεν τα δώσανε για ειρήνη, προμήθειες, γιατρειά, διαλυμένες οικογένεις, σχολεία?. Μήπως δεν είναι αρκετό που διδάσκεται η θρησκεία στα σχολεία και που η βίβλος είναι best seller -το καυχιούνται συχνά, έτσι δεν είνα?

Γενικά πολύ λυπάμαι που βλέπω οτι η αμερικάνικη λογική του τηλευαγγελιστή και τσαρλατάνου οπισθοδρομικού θρησκόληπτου (βλεπε επίσης ταινία: There will be blood) αρχίζει και εισβάλει τόσο επιθετικά σε μια πιο σκεπτόμενη (υποτίθεται) κοινωνία όπως η Ευρωπαική.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Hello !.
You may , probably very interested to know how one can make real money .
There is no initial capital needed You may begin to receive yields with as small sum of money as 20-100 dollars.

AimTrust is what you thought of all the time
AimTrust represents an offshore structure with advanced asset management technologies in production and delivery of pipes for oil and gas.

It is based in Panama with offices around the world.
Do you want to become really rich in short time?
That`s your choice That`s what you really need!

I`m happy and lucky, I began to get income with the help of this company,
and I invite you to do the same. If it gets down to select a correct companion who uses your funds in a right way - that`s AimTrust!.
I make 2G daily, and what I started with was a funny sum of 500 bucks!
It`s easy to get involved , just click this link http://yvikytuj.s-enterprize.com/ipykexi.html
and lucky you`re! Let`s take this option together to get rid of nastiness of the life