Σάββατο, Ιανουαρίου 28, 2006

Crash (στ' αλήθεια)




Είμαι κατασυγκινημένος. Μόλις τελείωσε. Η καλύτερη ταινία για το 2005 (μαζί με το Edukators). Το καυστικότερο και πιο συγκινητικό σχόλιο της χρονιάς πάνω στην πιο δυσλειτουργική κοινωνία του κόσμου. Την Αμερικάνικη. Εύγε. Απλά εύγε.

4 σχόλια:

xryc agripnia είπε...

Συμφωνω απολυτα.

Juan Diosfavor είπε...

Μια όμορφη προτομή, διακοσμημένη με την πεπείθηση οτι κάπου υπάρχει μια ζωή-όνειρο για την οποία πρέπει να δουλέψεις και να παλέψεις σκληρά.

Μια όμορφη προτομή, λαμπερή, χωρίς ουλές και ρυτίδες που η σαπίλα της φυτοζωεί μόνο κάτω απο τις πλαστικές εγχειρήσεις που έχει υποστεί για να θαμπώνει τα βλέμματα.

Η οπλοχρησία, η εγκληματικότητα, ο ρατσισμός παντός τύπου και ο ατομικισμός, όλα εμβυθισμένα στο μεδούλι της αμερικανικής κοινωνίας, είναι μόνο μερικά απο τα προβλήματα (-που διαφαίνονται στην ταινία και-) που την καθιστούν ώς την πιο δυσλειτουργική.

Solitary Man είπε...

Χμμμ... η αμερικανική η πιο δυσλειτουργική κοινωνία στον κόσμο; Άλλο αν είναι fake το american dream και άλλο η δυσλειτουργία πιστεύω. Επίσης, οπλοχρησία, εγκληματικότητα και ρατσισμός υπάρχουν σε άλλες κοινωνίες σε πολύ χειρότερο βαθμό. Θέλω να πω ότι ο όρος δυσλειτουργικός στο συγκεκριμένο παράδειγμα δε μου φαίνεται πολύ δόκιμος. Σκατένιος απ' την άλλη, νομίζω με βρίσκει σύμφωνο...

nikitas είπε...

ki emena mou arese poli auti i tainia